Znamy wystawców 5. Śląskich Targów Książki!

13.11.2019

Zbliżają się 5. Śląskie Targi Książki - prawdziwa uczta dla miłośników książek w Katowicach!

Śląskie Targi Książki staną się dla mieszkańców całej aglomeracji świetną okazją do udanych zakupów książek z oferty renomowanych wydawców z całej Polski. Na Targach można będzie znaleźć nowości i bestsellery wszystkich gatunków literackich. Coś interesującego znajdą dla siebie wielbiciele powieści obyczajowych, kryminałów, reportażu, fantastyki, jak i miłośnicy poezji, poradników i komiksów. Nie zabraknie też bogatej oferty książkowej dla dzieci. Małe, niezależne oficyny wydawnicze pod szyldem Świadomych Wydawców, przygotowały na Targi ekspozycję wartościowych i atrakcyjnych książek z zakresu literatury pięknej, faktu, popularnonaukowej i naukowej. Obecność licznych antykwariatów umożliwi uzupełnienie domowych bibliotek także o starsze tytuły. Na miłośników gier planszowych w każdym wieku również czekać będzie niezwykle ciekawa oferta.

Lista wystawców obecnych w Katowicach tutaj

Współgospodarzem wydarzenia jest Miasto Katowice, organizatorem wykonawczym jest Murator EXPO, a partnerem merytorycznym spółka Targi Książki.

Wstęp wolny - zapraszamy!