Zbliżają się 3. Śląskie Targi Książki, na zgłoszenia wystawców czekamy do 1 października!

12.09.2017

STK to impreza czytelnicza o charakterze otwartym, dająca mieszkańcom aglomeracji katowickiej okazję do spotkań z popularnymi i uznanymi autorami, zapoznania się z ofertą znanych wydawnictw i zakupu książek w atrakcyjnych cenach.

Wśród naszych Wystawców są już m.in.:  AKAPIT PRESS, ARKADY, BOSZ, BURDA KSIĄŻKI, DLACZEMU, DOMINIKAŃSKIE „W DRODZE”, Instytut Pamięci Narodowej, KARAKTER, KSIĄŻKOWE KLIMATY, Księgarnie ŚWIAT KSIĄŻKI, MEDIA RODZINA, MUZA S.A., Muzeum Sztuki Współczesnej w Krakowie MOCAK, Muzeum Śląskie w Katowicach, Muzeum Zamkowe w Pszczynie, NATIONAL GEOGRAPHIC, Sklep Komiksowy, „ŚLĄSK”  WYDAWNICTWO NAUKOWE, Śląskie Centrum Wolności i Solidarności, VERTIMA - Dystrybutor Gier Planszowych, Wydawnictwo ADAMADA, WYDAWNICTWO EZOP, WYDAWNICTWO FILO, Wydawnictwo KAMELEON, WYDAWNICTWO MG, WYDAWNICTWO NASZA KSIĘGARNIA, Wydawnictwo Sonia Draga, Wydawnictwo SQN, Wydawnictwo Świętego  Wojciecha.

Śląskie Targi Książki to wydarzenie zainicjowane w roku 2015 przez spółkę Targi Książki (partner merytoryczny) i Murator EXPO (organizator wykonawczy). Współgospodarzem wydarzenia, odbywającego się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym jest Miasto Katowice.

W gronie najważniejszych patronów Śląskich Targów Książki są włodarze Miasta i Regionu: Prezydent Katowic i Marszałek Województwa Śląskiego oraz Biblioteka Śląska.

Wszystkim, którzy planują, a nie zgłosili jeszcze swojego udziału w 3. STK, przypominamy, że ostateczny termin zgłoszeń upływa 1 października.

Liczba miejsc ograniczona.

Zapraszamy do kontaktu:

Teresa Wieczorek, Koordynator ds. Sprzedaży - tel.: (22) 829 66 86, tel. kom.: +48 696 452 741, e-mail:

Tomasz Sałkowski, Dyrektor ds. Sprzedaży - tel.: (22) 829 66 69, tel. kom.: +48 602 636 134, e-mail: