Zapraszamy na 6. Śląskie Targi Książki!

09.01.2020

6. Śląskie Targi Książki odbędą się w dniach 27-29 listopada 2020 roku w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Wydarzenie jest współorganizowane przez Miasto Katowice, organizatorem wykonawczym jest Murator EXPO, a partnerem merytorycznym spółka Targi Książki.

Nasze Targi to wydarzenie ogólnopolskie o charakterze otwartym, łączące prezentację oferty licznych wydawnictw z ciekawym i rozbudowanym programem imprez towarzyszących, w którym aktywny udział biorą popularni i lubiani autorzy. Bogatej ofercie książkowej towarzyszą spotkania z pisarzami, akcenty artystyczne i liczne atrakcje dla dzieci.

Śląskie Targi Książki wpisały się już w kalendarz oczekiwanych i lubianych imprez kulturalnych Katowic, stając się ważnym miejscem spotkań czytelnika z książką. Potwierdza to bilans zeszłorocznej edycji – blisko 170 wystawców, ponad 160 autorów, spotkania literackie na trzech scenach, warsztaty, dyskusje, wymiana książek i atrakcje dla dzieci – łącznie ponad 215 wydarzeń w ciągu trzech dni oraz 40-tysięczna publiczność, a do tego setki relacji w mediach oraz pozytywne opinie czytelników, autorów i wystawców.

Śląskie Targi Książki to kolejne, liczące się miejsce na mapie imprez targowych i plenerów czytelniczych w Polsce.

Zapraszamy do Katowic!