Zapraszamy na 5. Śląskie Targi Książki!

10.01.2019

5. Śląskie Targi Książki odbędą się w dniach 6-8 grudnia 2019 roku w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Wydarzenie jest współorganizowane przez Miasto Katowice, organizatorem wykonawczym jest Murator EXPO, a partnerem merytorycznym spółka Targi Książki.

Nasze Targi to wydarzenie ogólnopolskie o charakterze otwartym, łączące prezentację oferty licznych wydawnictw z ciekawym i rozbudowanym programem imprez towarzyszących, w którym aktywny udział biorą popularni i lubiani autorzy. Bogatej ofercie książkowej towarzyszą spotkania z pisarzami, akcenty artystyczne i liczne atrakcje dla dzieci.

Śląskie Targi Książki wpisały się już w kalendarz oczekiwanych i lubianych imprez kulturalnych Katowic, stając się ważnym miejscem spotkań czytelnika z książką. Potwierdza to bilans zeszłorocznej edycji – ponad 180 wystawców, blisko 150 autorów, książkowe premiery i bestsellery, spotkania literackie, warsztaty, dyskusje, wymiana książek i atrakcje dla dzieci – łącznie 220 wydarzeń w ciągu trzech dni oraz 28-tysięczna, a do tego setki relacji w mediach oraz pozytywne opinie czytelników, autorów i wystawców.

Śląskie Targi Książki to kolejne, liczące się miejsce na mapie imprez targowych i plenerów czytelniczych w Polsce.

Więcej informacji wkrótce.