Zapraszamy na 4. Śląskie Targi Książki!

07.08.2018

4. Śląskie Targi Książki odbędą się w dniach 12-14 października 2018 roku w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Wydarzenie jest współorganizowane przez Miasto Katowice, organizatorem wykonawczym jest Murator EXPO, a partnerem merytorycznym spółka Targi Książki.

To impreza ogólnopolska o charakterze otwartym, łącząca prezentację oferty licznych wydawnictw z ciekawym i rozbudowanym programem imprez towarzyszących, w którym aktywny udział biorą popularni i lubiani autorzy. Bogatej ofercie książkowej towarzyszą spotkania z pisarzami, akcenty artystyczne i liczne atrakcje dla dzieci.

Śląskie Targi Książki z powodzeniem wpisały się już w kalendarz oczekiwanych i lubianych imprez kulturalnych Katowic, stając się ważnym miejscem spotkań czytelnika z książką. Potwierdza to bilans zeszłorocznej edycji – 108 znakomitych autorów z Polski i zagranicy, 144 wystawców, rekordowa, 34-tysięczna publiczność, książkowe premiery, spotkania literackie, warsztaty i dyskusje, wymiana książek i bogaty program dla dzieci, a do tego setki relacji w mediach oraz pozytywne opinie czytelników, autorów i wystawców.

Śląskie Targi Książki to kolejne, liczące się miejsce na mapie imprez targowych i plenerów czytelniczych w Polsce.

Więcej informacji już wkrótce.