Konferencja prasowa Śląskich Targów Książki już 26 listopada w Katowicach!

20.11.2019

Zapraszamy na konferencję prasową zapowiadającą 5. Śląskie Targi Książki.

Konferencja odbędzie się we wtorek, 26 listopada 2019 roku o godz. 11.00 w Willi Goldsteinów, Siedziba Urzędu Stanu Cywilnego Miasta Katowice, plac Wolności 12 A, Katowice.

W konferencji udział wezmą: Prezydent Katowic - pan Marcin Krupa, Prezes Zarządu Spółki Targi Książki – pan Rafał Skąpski, Członek Zarządu Spółki Targi Książki – pani Sonia Draga, Prezes Spółki Murator EXPO – pan Jacek Oryl oraz Dyrektor Biblioteki Śląskiej – dr hab. prof. UŚ Zbigniew Kadłubek.

5. Śląskie Targi Książki, których współgospodarzem jest Miasto Katowice, organizatorem wykonawczym Murator EXPO, a partnerem merytorycznym spółka Targi Książki, zapowiadają się niezwykle atrakcyjnie. Do Katowic przyjedzie blisko 150 znakomitych autorów, na odwiedzających czekać będą nowości i bestsellery z oferty ponad 160 wystawców oraz atrakcje i warsztaty dla dzieci i młodzieży. Targi będą doskonałą okazją do kupienia książek w atrakcyjnych cenach i spotkań z lubianymi pisarzami. Wśród gości będą m.in.: prof. Jerzy Bralczyk, Roma Ligocka, Maria Konwicka, Marek Krajewski, Katarzyna Bonda, Wojciech Chmielarz, Jakub Ćwiek, Małgorzata Domagalik, Martyna Bunda i Cezary Łazarewicz.

Więcej informacji 26 listopada w Katowicach!

Akredytacje:

Zapraszamy!